На 18 и 19 май 2016г. в складовата база на „Филбо“ ЕООД гр. Варна стартира мобилната трейнинг програма Ideal Pro, предназначена за инсталатори на санитарно оборудване. В продължение на два дни под уютната тента на Ideal Standard преминаха повече от 50 инсталатора, които имаха възможност да видят специфични продукти на специални табла и да разберат от специалистите на Ideal Standard всички тънкости при техния монтаж.

Мобилната програма е част от платформата IdealPro, имаща за цел да съдейства за повишаването на квалификацията на инсталаторите, като им предоставя обучения на живо и да ги обезпечава с необходимата им информация. Участниците в мобилните обучения получават акаунт в уеб базирана платформата www.idealpro.bg,  където тяхното обучение продължава он-лайн. 

Участието в програмата IdealPro  гарантира не само по-добри знания и умения, но и  дава правото на успешно преминалите обучение инсталатори да получат оторизация и да  имат право да  предоставят на клиентите си удължена гаранция за голяма част от продуктите.