Нововъведение в смесители Vidima, наречено „студен старт”, може значително да повлияе на разхода на вода и енергия във вашия дом, хотел или офис.

Хората днес са свикнали с използването на едноръкохватковите смесители заради лесния контрол на температурата и дебита на водата. Тези смесители се считат за по-икономични, именно поради бързата настройка на точната температура и дебит. Тук е мястото да припомним, че Ideal Standard направи революция в дизайна на смесителите с изобретяването на керамичния картридж през 70те години на миналия век. Оттогава насам компанията непрекъснато усъвършенства затварящия механизъм. CLICK технологията допринесе за по-голямата икономия на вода. Сега ръкохватката със „студен старт” представлява още по-забележителна стъпка към икономичното изразходване на ценни ресурси като вода и енергия.

Как действа технологията „студен старт”? Позицията на ръкохватката точно над чучура, възприета за естествена, е стартова и настройката на температурата започва винаги от студена вода. Така се избягва ненужното израходване на смесена вода в момента на пускане. Последващо движение на ръкохватката наляво позволява промяна на температурата на водата към топла. Ето как тази „умна” технология предотвратява ненужния разход на енергия в момента на пускане, което се отразява благоприятно на сметките. Технологията  е внедрена в колекция SevaFlow.