Въпрос: От какъв материал са направени керамичните изделия с търговска марка Vidima?

Отговор: Материалът, от който са направени керамичните изделия с търговска марка Vidima се нарича санитарен порцелан (vitreous china) и се отличава с безкомпромисна устойчивост срещу въздействието на киселини и други активни химични препарати.  Високата водонепропускливост на материала 99,5% предотвратява просмукването на вода в него, развитие на микроорганизми и последстващо разрушаване на материала. Изделията се покриват с глазура, която осигурява допълнителна защита и блестяща бяла или цветна повърхност на изделията, устойчива през целия период на експлоатация. Съставът на материалите, тяхната формула и технология на обработка са уникални и са know-how на световна компания със 100 годишен опит в производството. Ето защо нашите продукти са предпочитани в целия свят.

Въпрос: Какъв е съставът на металната сплав, от която са изработени смесителите Vidima?

Отговор: Основен материал за смесителните батерии с търговска марка Vidima е месинг с постоянен и контролиран състав, отговарящ на Европейските норми.  Месингът, произведен в завода за смесители на Идеал Стандарт – Bидима АД, е с ниско съдържание на олово, значително под нормата 1,6 %. Компанията гарантира на своите клиенти изключително високо качество на материалите и безопасност за здравето при употреба.

Въпрос: От какво е направено покритието на смесителите Vidima?

Отговор: За да придаде на изделията си красивия огледален блясък, така характерен за смесителите Vidima, компанията използва утвърден метод на електрохимично галванизиране. С модерно оборудване се постигат изискванията на Европейските норми и стандарти EN 248, DIN 50021, ISO 9927, ISO 5002, а именно: висококачествено покритие от никел с дебелина от 12,6 до 15,3 микрона и от хром с дебелина от 0,327 до 1,470 микрона. Пластмасовите детайли се галванизират след предварително помедняване на повърхността, което осигурява трайно и естетично покритие.

Въпрос: Какъв е материалът на ваните Vidima?

Отговор: Ваните с търговска марка Vidima са изработени от акрил с дебелина 4 mm и се  отличават с гладка и приятна на допир повърхност. Тя е устойчива на външни влияния и е лесна за почистване. Дъното на ваната е специално обработено,  за да се предотврати опасното плъзгане.